Άφθονο “δούλεμα”…

"να φάν' κι οι κότες"

ένα μήνα μετά, τα ασφαλιστικά μέτρα ξεχάστηκαν και το πτηνοτροφείο κατασκευάζεται με ζωηρό ρυθμό – κι ο δήμαρχος… καλά είναι, το ίδιο (πιθανώς) κι οι κάτοικοι της Κονταριώτισσας

 

 

Ένα μήνα -31 μέρες- μετά την φοβερή και τρομερή, έβδομη κατά σειρά, λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε η τοπική κοινότητα/διοίκηση του Δήμου μας στην Κονταριώτισσα, για την αποτροπή δημιουργίας πτηνοτροφείου στην περιοχή “Αρμάνια”, η μόνη εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι… η κατασκευή του πτηνοτροφείου συνεχίζεται κανονικά.

Η πρόταση για λύση του προβλήματος με τροπολογία της κυβέρνησης πήγε άπατη, ενώ η μόνη πρόταση που εξέφρασε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της δημιουργίας του συγκεκριμένου πτηνοτροφείου, δεν κατατέθηκε ποτέ. 31 μέρες μετά. Κι ενώ το πτηνοτροφείο κατασκευάζεται καθημερινά.

Η πρόταση του Γερολιόλιου να συνυπογραφούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πτηνοτροφείου από τους βουλευτές του νομού -μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη- δεν είχε κι αυτή καλύτερη τύχη, για προφανείς λόγους: η τόνωση της πτηνοτροφίας/παραγωγής ζωικής πρωτεΐνης είναι κομβικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την προηγούμενη θητεία της ήδη. Όπως και ο νόμος που καθορίζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση τέτοιων έργων/εγκαταστάσεων. Η έκκληση του Γερολιόλιου να συνυπογράψουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ήταν ήδη θνησιγενής όταν έγινε στην έβδομη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση, αφού κανείς βουλευτής Πιερίας της ΝΔ δεν θα επέλεγε να αμφισβητήσει με τέτοιο τρόπο υπαρκτούς νόμους και κυβερνητική πρόθεση. Ο τέταρτος βουλευτής του νομού Πιερίας, της «ΝΙΚΗΣ», Κομνηνός Δελβερούδης, περιμένει ακόμη το τελικό κείμενο και φαίνεται θα περιμένει πολύ ακόμη. Θα είναι και εξαιρετικά εντυπωσιακό, να βρεθεί ένας βουλευτής να συνυπογράψει την αίτηση κι αυτός να είναι …της “ΝΙΚΗΣ”… Μιας αίτησης δημάρχου, τόσο ευεργετημένου από το Μέγαρο Μαξίμου… Αυτό το γνωρίζει καλά ο Γερολιόλιος και αυτό ακριβώς αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι πήρε θέση κατά του πτηνοτροφείου… για να πάρει θέση όμοια μ’ αυτή των κατοίκων της Κονταριώτισσας και … ως εκεί.

Ανεξήγητη παραμένει και η επιλογή Γερολιόλιου να συνοδεύει την υπογραφή του, η υπογραφή των κοινοβουλευτικών, αφού αυτό δεν θα είχε και μεγάλη σημασία, αν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ήταν στοιχειοθετημένη κι αφού την συνυπογράφει ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κονταριώτισσας. Αν πράγματι είναι σημαντικό να μην υπάρχει μία υπογραφή στην αίτηση… η δεύτερη υπογραφή είναι δεδομένη: αυτή της αντιπεριφειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, που δηλώνει κι αυτή αντίθετη με την δημιουργία του πτηνοτροφείου στα “Αρμάνια”.

Ύποπτη είναι η σιωπή της δημοτικής αντιπολίτευσης, ειδικά της παράταξης του ΚΚΕ που συνεχίζει να δηλώνει κι αυτή κατηγορηματικά κατά της εγκατάστασης, αλλά και των νομαρχιακών οργανώσεων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της Αριστεράς και της Οικολογίας που δεν είπαν δημόσια το παραμικρό για το θέμα. Σελίδες δόξας “γράφει” και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας που δηλώνει ό,τι και ο αρχηγός της παράταξής του και κάνει ακριβώς ό,τι κι ο δήμαρχος: τίποτα.

Εν τω μεταξύ, στα “Αρμάνια” η κατασκευή προχωρά και μπορείτε να κρίνετε την ταχύτητα των εργασιών, συγκρίνοντας την εικόνα της προόδου από τις 21.6.2024 ως τις σημερινές φωτογραφίες (2.7.2024).